Transition Derry

Tackling Peak Oil, Climate Change and Economic Breakdown

Community Renewable Technologies

Please find enclosed an invitation to attend the “Community Renewable Technologies” seminar organised by the Northern Ireland Energy Agency in partnership with Derry City Council funded by Europe Direct. This is a free event and will take place as follows:-


Creggan Country Park
BT48 9NU

Friday 13th of March 2009

10:30am to 1:15pm.


The aim of this seminar is to bring together key representatives from the renewable technology field, local council, groups and organisations from the wider community. It will be an opportunity for all to share knowledge on the latest research, funding avenues and information on the sustainable use of energy within the community sector.

If you are interested in attending the event please complete the fax back form enclosed by Monday 9th March or contact Grainne O’Neill on 028 71273072 or email goneill@nienergyagency.org

Please also find enclosed a copy of the agenda for the event which highlights the topics that will be covered and the list of keynote speakers that will be attending.

Seminar Agenda
‘Community Renewable technologies”

Friday 13th March
Creggan Country Park, Westway, BT48 7BH



Time Topic Details & speaker

10:30am Arrival Registration, Tea, Coffee & Scones

10:45am
25 mins Welcome & objective of the day.

Renewable Technology overview, grants/funding ?

Ursula Toman, Renewables Coordinator, Northern Ireland Energy Agency
11.10am
5 mins Overview of DCC Energy Strategy Leo Strawbridge, Energy Manager, Derry City Council
11.15am
15mins Case Study on PV , building/design etc Mark Roberts, Liberty Consortium, Derry Playtrail
11.30am
15mins Case Study on park’s micro-hydro/ wind technologies Karen Healy, Environmental officer, Creggan Country Park
11.45am
15 mins Energy Efficiency community buildings & college courses on Renewable Technology Kevin Murray, North West Regional College
12.00pm
15mins Update from Building Control on the latest regulations surrounding the area of renewable technologies. Building Control Officer, Derry City Council
12.15pm
15 mins Discussion & Feedback Lead by Ursula Toman
12:30pm
15 mins Close & Light Lunch
01.15pm
Opportunity to see in-situ the renewable technologies at the Creggan Country Park Weather dependant – Good walking shoes/outer wear essential

Views: 10

© 2020   Created by marian farrell.   Powered by

Report an Issue  |  Terms of Service